Az Adidas feltárja a digitális átalakulásba és az online értékesítési célokba történő befektetéseket

Az Adidas célja, hogy 2025-re megduplázza e-kereskedelmi értékesítését egy 5 éves stratégiai terv részeként, amely közelebb hozza a jövedelmezőséget a rivális Nike-hoz. Az Adidas online értékesítése 2020-ban 53% – kal több mint 4 milliárd euróra emelkedett, ami a teljes értékesítés több mint 20% – át teszi ki.

Az Adidas 2020-ban megduplázta az e-kereskedelmet a fogyasztói marketing, a termékbemutatók és az ellátási lánc kiemelt kezelése révén. Adidas azt mondta, ez a fókusz tükröződött e-commerce értékesítési növekedés gyorsul, hogy három-számjegyű árak alatt több hónap 2020-ban, valamint a fennmaradó megemelkedett szinten is, mint a kiskereskedelmi üzletek újra.

Adidas célozza online értékesítése akár 9 milliárd € vagy $10,7 milliárd egy év 2025-re, a működési haszonkulcs 12-14 százalék, a 11.3 százalékot elért 2019-ben, mielőtt a koronavírus válság kiütötte az értékesítés, valamint nyereségesség, a Reuters számolt be.

A vállalat kiskereskedelmi üzleteinek 95% – át nyitotta meg újra a koronavírus lezárása után-mondta szerdán korábban. Az Adidas 2021-ben Közép-és Közép-Európában 30 százalékos növekedést prognosztizált, nagy-Kínában, Ázsia többi részén és Latin-Amerikában pedig 30 százalékos növekedést.

A Nike, a világ legnagyobb sportruházati márkája szerint az emberek tömegesen jelentkeztek be az edzésre és az alkalmazások tárolására, ami jelentősen magasabb online értékesítést eredményezett az elmúlt évben.

Az Adidas több mint 1 milliárd eurót fektet be a vállalat digitális átalakításába, és 2025-re 10 termékből kilencet fenntarthatóbbá kíván tenni, több újrahasznosítható és biológiailag lebomló anyag felhasználásával.

Kasper Rorsted vezérigazgató szerint az e-kereskedelem 2025-re az iparág értékesítésének több mint 40% – át teszi ki, az online háromszor gyorsabban növekszik, mint az offline, hozzátéve, hogy a fogyasztók több mint 70% – a szerint a fenntarthatóság fontos szempont a vásárlás során.

Negyedik negyedévi árbevétel egy valuta-semleges 1 százalékkal 5.55 milliárd euró ($6.59 milliárd euróval), míg a működési eredmény megcsúszott kissé 225 millió euró.

Üzleteinek mintegy fele zárva volt Európában az időszakban, de az online értékesítés 43 százalékkal nőtt.

A rivális Puma a múlt hónapban azt mondta, hogy arra számít, hogy a lezárások pénzügyi hatása a második negyedévre is jól tart, de a világjárvány által vezérelt növekedésnek ezt követően erős javulást kell támogatnia.

Az új stratégia részeként az Adidas külön piacként kezeli a nagyobb Kínát Ázsia többi részétől, és integrálta Európát, Oroszországot és a feltörekvő piacokat egy új Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióba.

A műveletekből származó nettó jövedelem az előrejelzések szerint 2021-ben 1, 25-1, 45 milliárd euróra emelkedik, a 2020-as 429 millió euróról, de még mindig elmarad a 2019-es 1, 9 milliárd eurótól.

Az Adidas körülbelül 250 millió euró működési nyereségre számít a költségekből, hogy küzdő Reebok márkáját önálló társasággá tegye, amelynek egyharmada 2022-ben, de egyik sem 2023-ban, az üzlet tervezett eladása vagy spin-offja előtt.

A Marketing és értékesítési költségek 15 százalékkal 2,573 milliárd euróra csökkentek (2019: 3,042 milliárd euró), mivel az Adidas fegyelmezett megközelítést alkalmazott a fizikai marketing tevékenységekkel kapcsolatban, miközben lépést tartott a digitális marketing beruházásokkal az e-kereskedelmi üzletág támogatása érdekében.

Az értékesítés, a marketing és az értékesítési költségek százalékos aránya majdnem 13 százalék volt (2019: 12,9 százalék). A működési költségek 2 százalékkal 6,656 milliárd euróra csökkentek (2019: 6,80 milliárd euró). Az Adidas alacsonyabb utazási és IT-projektköltségeket írt ki, amelyek ellensúlyozták az e-kereskedelem rendkívüli növekedéséből adódó megnövekedett logisztikai költségeket.

Digitális tervek

Az Adidas saját kiskereskedelmi üzleteit teljes körű omnichannel képességekkel digitalizálják. A digitalizáció növelésére összpontosító hangsúlyt a vállalat nagykereskedelmi partnereire terjesztik, hogy minden érintőponton zökkenőmentes élményt biztosítsanak a fogyasztó számára.

Az Adidas azt tervezi, hogy 2025-ben mintegy 1 milliárd euróval többet fektet be a márkába 2021-hez képest. 2025-re a vállalat digitális átalakítását több mint 1 milliárd euró értékű beruházásokkal hajtják végre.

A vállalat digitális átalakulását 2025-ig több mint 1 milliárd eurós beruházások vezérlik. Az alapfolyamatok a teljes értékláncban digitalizálásra kerülnek: a 3D-s tervezési képességekkel rendelkező létrehozási folyamattól kezdve a termékek beszerzésén keresztül az ügyfeleknek és a fogyasztóknak történő értékesítésig.

2025-ben az adidas értékesítésének túlnyomó többsége olyan termékekkel jön létre, amelyeket digitálisan hoztak létre és értékesítenek. A vállalat belsőleg bővíti adat-és technológiai szakértelmét, és növeli technológiai csapatának méretét. Csak 2021-ben az Adidas több mint 1000 technikai és digitális tehetséget fog felvenni. A vállalat az SAP új S/4HANA ERP rendszerébe is befektet.

Posted in Cio

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.