A luxus órák fokozzák a digitális beruházásokat a válság legyőzése érdekében

A csúcskategóriás órák gyártói nagyrészt a fizikai üzletekre támaszkodnak az értékesítéshez, de az online platformok sikere az olyan használt órák számára, mint például a WatchBox vagy a Richemont Watchfinder, megmutatta, hogy lehetséges a luxus időmérők online eladása.

A pandémiával kapcsolatos gyár – és áruházbezárások tavaly sújtották a svájci óraértékesítéseket, és arra kényszerítették a márkákat, hogy növeljék gyakran apró online üzletüket, és általában újragondolják a digitális tevékenységeket.

Guillaume de Seynes, ügyvezető alelnöke luxury goods group Hermes, mondta a Reutersnek az egyik oka Hermes óraüzletág felülmúlta az iparág tavaly volt, hogy az ügyfelek már hozzászokott vásárolni hermes.com.

Hermes, ismert bőr áruk, selyem sálak, parfümök, felkarolta az e-kereskedelem sokkal korábban, mint a tiszta-játék óragyártó, indít a tranzakciós honlap az Egyesült Államokban majdnem 20 évvel ezelőtt.

De Seynes azt mondta, hogy erős fellendülést vár a csoport óraértékesítésében ebben az évben, a jelenlegi tendenciák nagyjából összhangban vannak a 28 százalékos növekedéssel 2020 utolsó negyedévében.

Rene Weber, a Vonobel elemzője becslése szerint a svájci óraipar számára az árbevétel mintegy 2% – át az interneten végezték el, de az online részesedés a márkától függően változott. Más elemzők az értékesítés online részesedését körülbelül 7 százalékra becsülték 9 százalékra.

A legtöbb svájci luxusóra-márka-mint például a Patek Philippe és a Rolex-inkább a hagyományos tégla-és habarcsüzletekhez ragaszkodik, hogy eladják termékeiket, amelyek több tízezer dollárba kerülhetnek.

Patek számára az online értékesítés még mindig nem lehetséges, és az első lezárás során a kiskereskedőkkel folytatott próbaüzem megerősítette ezt a stratégiát-mondta Thierry Stern elnök a Reutersnek.

“Az emberek nem akarnak Pateket vásárolni online, az órák drágák, elveszíti a szépséget, a varázslatot.”

A családi tulajdonban lévő luxusóra ebben az évben fellendülést lát a 2020-as 20 százalékos értékesítési visszaesés után, de még nem számít arra, hogy visszatér a 2019-es értékesítési adatokhoz. “Ez talán egy-két évig tart, mondta Stern.

A márka tett néhány beruházás a digitális képességek, bérbeadása személyzet, valamint beállítása stúdió szállít jó minőségű virtuális termék bemutatók.

Kis független márka H. Moser & Cie is fektetett a digitális technológia előtt a Watches & Wonders fair, és azt mondta, hogy örül, hogy ezek a költségek alacsonyabbak voltak, mint a fizikai óra vásárokon.

Watches & Wonders ‘ hivatalos platform www.watchesandwonders.com/en a 38 résztvevő márka által tartott prezentációkhoz a média és a kiskereskedők is hozzáférést kapnak, ami “a világ legnagyobb watch rendezvénye”.

“Jó lenne, ha a fogyasztók a Watches & Wonders platformon keresztül is részt vennének”-mondta Rolf Studer, az Oris társigazgatója a Reutersnek.

Azt mondta, Oris talált más módon csatlakoztassa szorosabban együtt ügyfelei során a járvány, hivatkozva a kampány kapcsolatos, hogy a történetek a helyi hősök a Instagram tavaly vagy egy órát dob közvetlenül az online közösségi keresztül Zoom.

Posted in Cio

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.