Vegye át a szív egészségét befolyásoló kockázati tényezőket

a máj által létrehozott vagy húsból, baromfiból és tejtermékekből fogyasztott viaszos anyag nem eredendően “rossz” az Ön számára. Valójában a szervezetnek szüksége van rá, hogy sejteket építsen, vitaminokat és egyéb hormonokat készítsen. Azonban túl sok” rossz “LDL-koleszterin, vagy nem elég” jó ” HDL-koleszterin, problémákat okozhat.

A magas koleszterinszint a szívbetegségek és a stroke egyik legfontosabb ellenőrizhető kockázati tényezője. Mivel általában nincsenek tünetei, előfordulhat, hogy nem tudja, hogy magas koleszterinszintje van, amíg problémákat nem okoz.

Ismerve kulcsfontosságú egészségügyi számok, mint a vércukorszint, a vérnyomás és a koleszterin, és szorosan együttműködik orvosával, hogy kezelje őket, a kulcs a szívbetegségek és a stroke megelőzésére.

Tudjon meg többet a Citrus Megyei krónikából
Azok, akik már tapasztaltak szívrohamot vagy stroke-ot, vagy akiknek családi anamnézisében kardiovaszkuláris betegség, krónikus gyulladásos betegség vagy vesebetegség szerepel, gyakrabban kell ellenőrizniük koleszterin-és egyéb kockázati tényezőiket, és szükség lehet gyógyszerekre a betegségeik kezeléséhez egy másik esemény megelőzése érdekében.

Az American Heart Association szerint 4 túlélőből akár 1 is szívrohamot vagy stroke-ot kap.

Együtt figyelembe gyógyszert az előírt, néhány életmód szokások segíthet kezelni a kockázatot, és segít élni egy hosszabb, egészségesebb élet-mint nézni, mit eszik, egyre több testmozgás és a stressz kezelése.

Egészséges menüválasztás

Az egészséges táplálkozás egy jól lekerekített étrend, rengeteg gyümölcs és zöldség (legalább 4-5 adag naponta). Valójában a Columbia Egyetem kutatói azt találták, hogy a gyümölcsök vagy zöldségek napi adagolása 4% – kal alacsonyabb a szívkoszorúér-betegség kockázata és 5% – kal alacsonyabb a stroke kockázata.

A menü további okos választásai: diófélék és magvak, teljes kiőrlésű gabonák, sovány fehérjék és halak. Korlátozza az édességeket, a cukrozott italokat, a telített zsírt, a transzzsírt, a nátriumot és a zsíros vagy feldolgozott húsokat.

Mozgás!

Valószínűleg tudja, hogy a testmozgás jó az Ön számára, de egy oxfordi egyetemi tanulmány kimutatta, hogy az alacsony intenzitású fizikai aktivitással rendelkező 30 perces ülés cseréje 17%-kal csökkentheti a halál kockázatát. A halálozás mellett az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi és emberi szolgálatainak fizikai aktivitásra vonatkozó iránymutatásaiban a fizikai aktivitás számos előnnyel jár az egészség javítása érdekében, ideértve a betegségek, az erősebb csontok és izmok, a jobb mentális egészség és a kognitív funkciók, valamint a depresszió alacsonyabb kockázatát.

A legnagyobb hatások az ajánlott tevékenység mennyiségéből származnak: legalább 150 perc mérsékelt aktivitás, 75 perc erőteljes aktivitás vagy ezeknek a tevékenységeknek a kombinációja hetente. Feltétlenül beszélje meg orvosával, hogy mely tevékenységek lehetnek a legjobbak az Ön számára.

Csökkenti a stresszt

Az állandó vagy krónikus stressznek valódi következményei lehetnek mind az érzelmi, mind a fizikai egészségre. Valójában a kutatások azt mutatják, krónikus stresszorok, mint a hosszú munkaidő, a pénzügyi stressz és a munka-élet konfliktus lehet olyan kockázatos az egészségre, mint a használt füst, jelentése szerint A Behavior Science and Policy Association.

Eltekintve az autópályadíj a test-beleértve a megnövekedett kockázata a szívbetegség és a stroke a magas vérnyomás, depresszió vagy szorongás-stressz vezethet egészségtelen szokások, mint a túlevés, fizikai inaktivitás és a dohányzás.

Gyakorlat egy hatékony módja annak, hogy tartsa a szervezet egészséges, és engedje el a stresszt. Azt is érdemes beépítése meditáció és éberség gyakorlatok a nap, hogy magadnak egy pár percig, hogy távol magát a napi stressz.

Az American Heart Association által összeállított kutatás szerint a meditáció csökkentheti a vérnyomást, javíthatja az alvást, támogathatja az immunrendszert, és növelheti az információfeldolgozási képességét.

Tudjon meg többet a koleszterin, szokások, hogy megvédje a szív egészségét heart.org/cholesterol.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.