Telematikai előfizetők beágyazott rendszereket használva, hogy megérintsék az 376 mn-t

A beágyazott autó OEM telematikai rendszerek szállítása a 2020-as 41, 1 millió egységről 2026-ban 76, 9 millió egységre növekszik, ami 90, 8 százalékos tulajdonítási arányt jelent.

Az új személygépkocsik és könnyű tehergépjárművek regisztrációja 14,5 százalékkal, 66,8 millióra csökkent 2020-ban világszerte. A Covid-19 válság jelentős hatással volt az új autók értékesítésére 2020-ban, ami jelentősen csökkent, és az idei félvezető hiány tovább befolyásolta az autóipari értékesítést.

A gépjárműgyártók továbbra is kísérleteznek a csatlakoztatott autószolgáltatások üzleti modelljeivel, mivel a telematikai előfizetések megújítási aránya a kezdeti szabad időszak után továbbra is viszonylag alacsony. A verseny és a helyi előírások valószínűleg azt eredményezik, hogy egyre több márka kínál majd ingyenes alapszolgáltatásokat, mint például a biztonság és a diagnosztika a jármű élettartama alatt.

A gépjárműgyártók várhatóan moduláris értékesítési megközelítéssel kínálják a csatlakoztatott autószolgáltatásokat, ahol az ügyfelek egyénileg megrendelhetik a szolgáltatásokat, így bevételt generálhatnak az alapvető telematikai szolgáltatások tetejére épített értéknövelt szolgáltatásokból.

Az autógyártók elkezdték a prémium funkciók értékesítését és az autó teljesítményének javítását az OTA frissítésein keresztül. A BMW például számos járműfunkciót kínál digitális értékesítés utáni szolgáltatások formájában a ConnectedDrive áruházban.

Más hasonló szolgáltatásokat kínáló autógyártók közé tartozik a Tesla, a Mercedes-Benz, az Audi és a Porsche. A frissíthető prémium funkcióként értékesített járműfunkciók példái közé tartozik például az aktív sávtartás, a dinamikus fényrendszer, a szervokormány, az ADAS funkciók és az intelligens Tartománykezelés.

Az összekapcsolt autószolgáltatások a differenciáló tényezőtől a közös vonásig fejlődtek, ahol Európában, Észak-Amerikában és az ázsiai-csendes-óceáni térségben magas a tulajdoni Arány.

A General Motorsnak 2020 végén több mint 22,0 millió csatlakoztatott autója volt, a BMW-nek pedig körülbelül 14,5 millió csatlakoztatott autója volt. A Toyota Motor Group, A Mercedes-Benz és a Volkswagen alkotja az első öt autógyártó fennmaradó részét a beágyazott OEM telematikai előfizetők szempontjából.

Az első öt autógyártó a világ beágyazott telematikai előfizetőinek mintegy felét teszi ki. A 2020 végén több mint 5,0 millió aktív csatlakozású autóval rendelkező autóipari OEM-ek közé tartozik a Hyundai, a Stellantis, a Ford és az Audi.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.