Hogyan lehet maximalizálni az “egészségügyi span”

Átlagosan tovább élünk, de az egészséges évek száma nem tartott lépést. Ez a lemaradó “egészségügyi span” azt jelenti, hogy életünk végén több időt élünk súlyos betegséggel és fogyatékossággal.

Ennek jelentős következményei lehetnek a nyugdíjasokra nézve. Néhányan közülünk a rossz egészségi állapot rövidíti meg a munkánkat, csökkentve azt, hogy mennyi pénzt takaríthatunk meg a jövőnkért. Mások nagy számlákkal szembesülnek az orvosi és ápolási otthoni ellátásért. Aztán ott van az érzelmi toll küzd a rossz egészségi állapot helyett utazik, látogatás az unokák és folytató minden más tevékenység, amit tervezett a mi arany éve.

Nem feltétlenül kell így lennie. A rossz egészség szempontjából a legnagyobb kockázati tényezők közül sok a mi hatáskörünkben áll, hogy módosítsuk, megakadályozzuk vagy ellenőrizzük-mondja R. Dale Hall , az aktuáriusok Kutatóintézetének ügyvezető igazgatója, amely kutatást végez a kockázatok kezeléséről. De mint a nyugdíjmegtakarításnál, minél korábban kezdünk, annál jobb.

Tudjon meg többet a Citrus Megyei krónikából
ISMERJE MEG AZ 5 EGÉSZSÉGÜGYI SPAN KOCKÁZATI TÉNYEZŐKET

Az intézet megbízást, Vitalitás, egy cég, hogy a partnerek a biztosítók, mind a munkáltatók, hogy egészségesebb élet, tanulmányozni, hogy az azonosított öt életmód, kockázati tényezők, a legnagyobb hatása az egészségre span: dohányzás, elhízás, magas vércukorszint, szegény diéta, magas vérnyomás.

A kutatók rámutattak arra is, hogy miként lehet módosítani ezeket a kockázatokat, beleértve a dohányzásról való leszokást, a fizikai aktivitásban való részvételt, az egészséges táplálkozás étkezését és az előírt gyógyszerek szedését.

A tanulmány hivatkozott adatokat a Global Burden of disease, erőforrás által fenntartott, a University of Washington Institute for Health Mutatók, valamint az Értékelésre, amely nyomon követi a prevalencia a betegségek kockázati tényezők világszerte, valamint a relatív kárt okoznak. A GBD azt mutatja, hogy az Egyesült Államokban a 65 éves korban várható átlagos élettartam az 1990 – es 17, 6 évről 2019-re 19, 6 évre emelkedett-kétéves nyereség. Az egészséges várható élettartam viszont kevesebb, mint egy évvel nőtt, 12,2 évről 13,1 évre.

Ez visszhangozza az Egészségügyi Világszervezet hasonló statisztikáit, amelyek szerint az Egyesült Államok várható élettartama 60 éves korban közel 8% – kal nőtt 2000 és 2019 között, de az egészséges várható élettartam kevesebb, mint 5% – kal nőtt.

ISMERJE MEG AZ EGÉSZSÉGESEBB ÉLET EGYÉB AKADÁLYAIT

A GBD-nek vannak bizonyos korlátai: nem követi nyomon a jól megalapozott megelőzési stratégiák, például immunizálások és szűrések hatását, vagy olyan kockázati tényezőket vesz figyelembe, mint a stressz, a depresszió, az alváshiány, a magány és a cél hiánya-mondta a vitalitás kutatói .

Az is fontos, hogy elismerjük, hogy az egészségesebb élet óriási rendszerszintű akadályai lehetnek. Ha olyan területen él, ahol korlátozott a hozzáférés a friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez, nehezebb jól enni. Ha zsúfolt házban él egy nem biztonságos környéken, elég edzés nehéz lehet. Ha választania kell a gyógyszer és az élelmiszer vásárlása között, nem valószínű, hogy kitölti az orvos által az Ön számára írt receptet — feltételezve, hogy megengedheti magának, hogy orvoshoz forduljon. Minél több pénzed van, annál jobb hozzáférésed van a kulcsfontosságú egészségügyi beavatkozásokhoz, amelyek segítenek az embereknek hosszabb életet élni a jó egészségben.

Még akkor is, ha elég pénzünk van, viselkedési torzításaink útba kerülhetnek — különösen az a tendencia, hogy értékeljük a jelen kielégülést a jövőbeli nyereség felett.

“Őszintén inkább ülnék a kanapén, és inkább megenném a zacskó chipset, mint hogy elinduljak” – mondja Tanya Little , a Vitality növekedési vezetője. “És a jövőm mégis megköszönné, hogy most indulok.”

AZONOSÍTSON EGY TERÜLETET A VÁLTOZÁSHOZ

Hasonlóképpen választhatunk tétlenséget a cselekvés helyett, ha túl sokat kell változtatnunk – mondja Little. Ehelyett a Vitality programjai egy olyan változást azonosítanak, amely az egyes emberek egészségi állapota és életmódja alapján a legnagyobb hatással lenne.

“Ez a végtelen lista ötlete teljesen elsöprő és demotiváló” – mondja Little. “Míg ha azt mondom neked,” Ha csak ezt az egy dolgot tetted”… sokkal nagyobb valószínűséggel csinálod.”

Amint az emberek előrehaladnak egy célon,gyakran inspirálják őket mások megváltoztatására, Little mondja. Azok az emberek, akik több testmozgást kapnak, gyakran egészségesebben fogyasztanak, például.

Az egészséges szokások persze nem tesznek mentessé minket a betegségtől és a fogyatékosságtól. De az egészségünk megőrzése javítja az esélyeket, hogy még sok évünk lesz élvezni.

Ha szeretné látni, hogy mi Vitality ajánlja az Ön számára, valamint a becslés az élet és az egészség ível, akkor látogasson el a cég számológép.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.