Hat hatékony tipp a pozitív munkavállalói tapasztalat létrehozásához

A szervezeteknek világos cselekvési tervvel kell rendelkezniük arról, hogyan kell kezelni a munkavállalókat. Meg kell kezdeni közvetlenül a folyamat bérbeadása, valamint onboarding, hogy megteremtse az első benyomás. A felvételi folyamatnak átláthatónak és egyértelműnek kell lennie. Olyan eszközöket is használhat, mint az UKG Pro, hogy személyre szabott toborzási és onboarding élményt nyújtson az alkalmazottaknak. Amellett, hogy a legjobb onboarding, felvételi folyamat, számos módja van, amelyen keresztül lehet létrehozni egy pozitív munkavállalói tapasztalat, nézzük meg néhány közülük.

Hallgassa meg az alkalmazottak:
Beszéljen az alkalmazottaival, hogy megtudja, vannak-e problémák. Próbáld megérteni, hogy mi demotiválja vagy kikapcsolja őket. Amikor bármilyen kérdésben beszélnek, győződjön meg róla, hogy legkorábban megoldódott. Tedd magad a helyükre, és értsd meg a mindennapi tapasztalataikat-felmérésekkel, visszajelzésekkel és közösségi forrásokkal. Lehetőséget biztosít minden alkalmazott számára, hogy megkülönböztetés nélkül megosszák véleményüket és újítsák meg a projekttel kapcsolatos ötleteket és dolgozzanak.

Legyen tisztában az elvárásokkal:
Rendelje meg azokat a feladatokat, amelyeket a munkavállaló munkakörében vagy felelősségeiben megvitattak vagy említettek. A tisztázatlan és céltalan célok demotiválják és elbocsátják a munkavállalót a munkából. Legyen őszinte a munkavállalók szerepével és felelősségével kapcsolatban. Most tartsa magát és a menedzsereit elszámoltathatóvá azért, amit világos és nyílt kommunikációval ígértek.

Növekedési lehetőségeket kínál:
Mindenki szeretne fejlődni és kitűnni a karrierjéből. A fiatal szakemberek mindig olyan lehetőségeket keresnek, amelyek növelhetik karrierjüket. Tehát a szervezeteknek olyan tanfolyamokat kell biztosítaniuk a munkavállalók képzésére, amelyek segíthetnek az alkalmazottaknak promóciókban, vagy pénzbeli előnyökkel járnak. A munkavállalói készségekbe való befektetés tükrözi a társaságban nyújtott növekedési lehetőségeket. Az alkalmazottak jobban ragaszkodnak a társasághoz, amikor tudják, hogy a vállalat készen áll a befektetésre. Ez vonzza a fiatal tehetségeket is, hogy részt vegyenek a szervezetben.

Soha ne mikromanázs a csapat:
Ha hozzárendel egy feladatot valakinek a csapatban, hagyja, hogy saját maguk végezzék el. Soha ne bonyolítsa a folyamatot a napi funkciók ellenőrzésével és a menetrend diktálásával. Ha felbéreltél valakit, annak azért kell lennie, mert hittél a képességeikben és a képességeikben, szóval legyen így. Bár fontos, hogy fenntartsák a minőségi szabványt, és időben elvégezzék a munkát, a nap folyamán soha ne legyenek mikromanázsok.

Adjon jelentőséget a munka-élet egyensúlyának:
Ha lenne egy felmérés, hogy megtudja, a legtöbb idézett oka a magas munkavállalói forgalom, ez biztosan munka-élet egyensúly. A munkavállalók fix és meghatározott időkeretben szeretnének dolgozni. Tehát győződjön meg róla, hogy nem kényszeríti alkalmazottait napi 8-9 óránál hosszabb munkára. Időnként, amikor szükség van a projekt befejezésére, megengedheti magának, hogy növelje az időzítést. De ha rendszeres gyakorlattá válik, az tompítja a munkavállalói tapasztalatokat. A túlzott időzítések problémájának elkerülése érdekében tisztában kell lennie azzal, hogy mennyi ideig tart a projekt befejezése, hogy a határidőkkel kevesebb nyomás legyen.

Fektessen be a munkavállalói wellness-be:
Az alkalmazotti wellness nem csak a fizikai alkalmasságról szól, hanem a mentális és érzelmi jólétről is. A szellemi, fizikai és érzelmi jólétet ösztönző programok fontosak a boldog és produktív munkaterület számára. A szervezeteknek edzőtermi tagságot, fizetett szülői leveleket, fizetett vakációt, betegidőt, sokkal többet kell kínálniuk a munkavállalók általános jólétének biztosítása érdekében.

Következtetés:

A pozitív munkavállalói tapasztalat biztosítása fontos mind a munkavállalók, mind a szervezet növekedése és sikere szempontjából. Tehát különös figyelmet kell fordítani annak elérésére. Reméljük, hogy ez a cikk segít megtalálni a legjobb módszereket, hogy a legjobb élményt nyújtsa alkalmazottainak.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük