Az Intel és a Google Cloud új adatközponti chipet fejleszt

A felhőszolgáltatók számára az olyan feladatok, mint a virtuális gépek beállítása, az ügyféladatok megfelelő helyre juttatása, alapvetően általános költségek. A Mount Evans chip, amelyet a Google és az Intel “infrastruktúra-feldolgozó egységnek” (Ipu) nevezett el, elválasztja ezeket a feladatokat a fő számítási feladatoktól, és felgyorsítja azokat. Ezzel biztosítható a hackerekkel szembeni biztonság, valamint rugalmasságot biztosít az adatközpont számára.

“Ezt stratégiai szempontból létfontosságúnak látjuk. Ez rendkívül fontos terület számunkra és az adatközpont számára” – mondta Nick McKeown, a hálózat és az edge csoport alelnöke a Reutersnek.

Az Intel nem az egyetlen játékos, aki infrastrukturális chipeket készít. Az Nvidia és a Marvell technológiája hasonló, de kissé eltérő kínálattal rendelkezik.

De az Intel és a Google együtt dolgozik egy sor olyan szoftvereszközön, amelyet ingyen fognak kiadni, abban a reményben, hogy az Intel chip verziója szélesebb iparági szabvány lesz, amelyet a Google adatközpontjain túl használnak.

A Google abban a reményben, hogy ösztönözze a technológiai trend, amely megkönnyíti az összes adatközpont üzemeltetői, hogy rugalmasabb, hogyan szelet fel a fizikai számítógépes szerverek virtuális is, hogy megfeleljen bármilyen számítási feladat kéznél, Amin Vahdat, a Google fellow és technikai vezető hálózati a cég, mondott.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.