Az Intel a Q3 bevételének 5% – os emelkedésével ragyog, 19, 2 milliárd dolláron

Az Intel minden idők rekordbevételét érte el az Intel Internet of Things Group (IOTG), és rekord harmadik negyedéves bevételt ért el az adatközpont-csoportban (DCG) és a Mobileye vállalkozásokban.

“A végrehajtás hangsúlyozása folytatódott, amikor elkezdtük teljesíteni az IDM 2.0 kötelezettségvállalásainkat. Letelepedtünk az új blokk, közös a gyorsított utat, hogy visszanyerje folyamat teljesítmény vezetői, valamint bemutatta az építészeti újítások egy évtizede. Azt is bejelentette, nagy ügyfél nyer az egész minden részét az üzleti, ” mondta Pat Gelsinger, Intel vezérigazgatója.

A harmadik negyedéves bevételeket a DCG 10 százalékos növekedése vezette 6,5 milliárd dollárra, az IOTG 54 százalékos növekedése pedig 1 milliárd dollárra.

Az Ügyfél Számítástechnikai Csoport (CCG) bevétel esett 2 százalékkal $9.7 milliárd miatt alacsonyabb notebook mennyisége miatt ipar-széles alkatrész hiány, valamint az alsó szomszédos bevétel, részben ellensúlyozta a magasabb átlagos eladási ár (Asp), az erő, az asztalon.

Előrejelzés alacsonyabb haszonkulcs

Az Intel az elkövetkező évekre alacsonyabb haszonkulcsot prognosztizál, mivel megpróbálja visszaszerezni a vezető szerepet a világ leggyorsabb chipjeinek gyártásában és új gyárak hozzáadásában.

Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger a Reutersnek elmondta, hogy a számítógépek előállításához szükséges egyéb chipek hiánya visszatartja a vállalat zászlóshajójának processzor chipjeinek értékesítését.

Santa Clara, a kaliforniai székhelyű Intel, a PC-k és adatközpontok szervereinek középpontjában álló központi processzorok legnagyobb gyártója szerint a bruttó haszonkulcs valószínűleg 51-53 százalék között lesz a következő két-három évben.

Ennek oka az Intel terve volt, hogy 2025-ig több új generációs chipgyártó technológiát vezessen be. A chipgyártó technológia minden új generációja korai szakaszában kevésbé hatékony, jövedelmezőbb lesz, mivel a chipgyártók tökéletesítik folyamataikat.

Gelsinger szerint az Intel megoldotta a saját belső gyártási műveleteivel szembeni hiányt, de más chipek, például az energiagazdálkodási chipek és a WiFi chipek hiánya megakadályozta ügyfeleit a PC-k és szerverek szállításában, csökkentve az Intel chipjeinek szükségességét.

Az Intel azt mondta, hogy legalább $74 milliárd bevételt vár 2022-ben. Az Intel körülbelül 18, 3 milliárd dolláros negyedik negyedéves bevételre számít.

A Társaság nagy költekezést tervez, mondván, hogy a tőkekiadások 2022-ben elérhetik a 25 milliárd dollárt 28 milliárd dollárra, a következő években pedig emelkedhetnek.

Az olyan riválisok, mint az Nvidia és az AMD, akik a külső szerződéses gyártók kihasználásával gyorsabb chipeket gyártanak, továbbra is az Intel piaci részesedésébe kerülnek.

Az Intel bevétele az adatközpont szegmensből 6, 5 milliárd dollárt ért el. Gelsinger a Reutersnek elmondta, hogy az adatközpontok néhány eredménye azért volt, mert a kínai felhőalapú számítástechnikai gyártók – az Intel fő ügyfelei – alkalmazkodtak a kínai kormány új szabályaihoz.

Az Atlantic Equities elemzője, Ianjit Bhatti szerint a felhőalapú számítástechnikai csoportok alacsonyabb eladásai tükrözik az AMD piaci részesedésének növekedését.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.