A Zalando online kiskereskedő a divatpiac 10% – át célozza meg

A Zalando új célt tűzött ki a bruttó árumennyiség (GMV) – a webhelyén vagy a partnerek által történő értékesítés – tekintetében, hogy 2025-re meghaladja a 30 milliárd eurót, miután hétfőn bejelentette, hogy 2021-re vonatkozó bevételi előrejelzése jóval meghaladja a piaci előrejelzéseket.

A 2008-ban Berlinben alapított Zalando Európa legnagyobb kizárólag online divatkereskedőjévé nőtte ki magát, 15 piacon árult ruhákat, kiegészítőket és szépségápolási termékeket.

A Zalando arra számít, hogy a GMV 27 százalékkal-32 százalékkal-13,6 milliárd és 14,1 milliárd euróra növekszik 2021-ben, meghaladva az átlagos elemzői várakozásokat a 25 százalékos növekedésről.

A GMV körülbelül 50 százalékkal emelkedett az első negyedévben, ami “rendkívül erős évkezdést jelent” – mondta Zalando.

2020-ban a Zalando 10,7 milliárd euró GMV-t ért el, ami az új ügyfelek kiemelkedő bevitele és az erős Partnerprogram-teljesítmény miatt 30,4 százalékra gyorsult. A bevételek ugyanebben az időszakban 23,1 százalékkal 8,0 milliárd euróra nőttek.

Miután decemberben Rubin Ritter vezérigazgató bejelentette, hogy elhagyja a céget, Zalando azt mondta, hogy Robert Gentz és David Schneider alapítók továbbra is vezetik.

Zalando hétfőn jelentette be, hogy Astrid Arndt-t kinevezi új főtiszti pozícióba.

Új vezető üzleti és terméktiszt-szerepet hozott létre, amelyet Jim Freeman jelenlegi technológiai vezérigazgató tölt be. Zalandónak jelenleg nincs CIO szerepe. Zalando még nem jelentette be a CTO Jim Freeman helyettesítését.

Zalando szerves része a digitális stratégia divat márkák, kiskereskedők, üzletek. 2020 negyedik negyedévében a Zalando partnerprogramja a Zalando GMV Divatüzletének 24 százalékát tette ki.

2020 végéig több mint 2400 üzlet kapcsolódott a Zalando platformhoz a csatlakoztatott kiskereskedelmi programon keresztül. A program továbbra is gyorsan növekszik 2021-ben, 2021.február végéig több mint 3400 üzlet csatlakozik.

Posted in Cio

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.