A Toyota felfüggeszti működését a feltételezett kibertámadás után

Nem volt azonnal elérhető információ arról, hogy ki áll a lehetséges támadás mögött vagy az indíték mögött. A támadás közvetlenül azután következik be, hogy Japán csatlakozott a nyugati szövetségesekhez Oroszország visszaszorításában, miután megszállta Ukrajnát, bár nem volt világos, hogy a támadás egyáltalán összefügg-e.

Fumio Kishida japán miniszterelnök azt mondta, hogy kormánya kivizsgálja az incidenst, és hogy Oroszország részt vesz-e benne.

Kishida vasárnap bejelentette, hogy Japán csatlakozik az Egyesült Államokhoz és más országokhoz annak megakadályozásában, hogy egyes orosz bankok hozzáférjenek a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerhez. Azt is mondta, hogy Japán 100 millió dollár sürgősségi segélyt ad Ukrajnának.

A szállító szóvivője, Kojima Industries, azt mondta, hogy úgy tűnik, hogy valamiféle kibertámadás áldozata lett.

A Toyota szóvivője “beszállítói rendszerhibának” minősítette.”

A vállalat még nem tudja, hogy a japán 14 üzemének leállítása, amelyek a globális termelés körülbelül egyharmadát teszik ki, több mint egy napig tart-tette hozzá a szóvivő.

A Toyota leányvállalatai, a Hino Motors és a Daihatsu által üzemeltetett üzemek egy része a leállítás részét képezi.

A Toyota, amely a múltban tapasztalt kibertámadásokat, úttörője a Just-In-Time gyártásnak olyan alkatrészekkel,amelyek a beszállítóktól érkeznek egyenesen a gyártósorhoz, nem pedig raktárba.

A Toyota gyártási leállása akkor következik be, amikor a világ legnagyobb autógyártója a covid-járvány által okozott ellátási lánc zavarokkal küzd világszerte.

A Toyota ebben a hónapban Észak-Amerikában is leállította a termelést a kanadai kamionos tiltakozások okozta alkatrészhiány miatt.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.