A teljes adatvédelemhez szükséges mobilalkalmazások

Lehet, hogy úgy érzi, hogy a telefon az életed — ebben az esetben a telefon tele van értékes adatokkal, amelyeket a számítógépes bűnözők kétségbeesetten akarnak megszerezni. Olyan információk felhasználásával, mint a neve, születésnapja, címe, telefonszáma és képei, a bűnözők ellophatják személyazonosságát, vagy más aljas cselekedeteket tehetnek, amelyek veszélybe sodorják a jólétét.

Nem számít, hogy van-e iPhone vagy Android, prioritásként kell kezelnie az adatvédelmet mobileszközein. Íme néhány alkalmazás, amely megkönnyíti az adatvédelem biztonságát:

Antivirus

A mobil rosszindulatú programok száma növekszik. A múltban a számítógépes bűnözők rosszindulatú programokat fejlesztettek ki a számítógépek számára, amelyek a rosszindulatú programokat összeegyeztethetetlenné tették a mobil eszközökkel. Mégis, a mobil eszközök széles körű elterjedése az egész világon — a világ népességének több mint 90 százaléka használ okostelefont — arra kényszerítette a kiberbűnözőket, hogy olyan rosszindulatú programokat hozzanak létre, amelyek negatívan befolyásolhatják a mobilokat.

Sajnos a legtöbb mobil felhasználó nincs tisztában azzal a lehetőséggel, hogy készülékét rosszindulatú programok fertőzhetik meg, ezért sokan nem alkalmazzák ugyanazt a hozzáértő böngészési taktikát, amelyet a számítógépeken használnak mobil tevékenységükre. Még akkor is, ha módosítja a mobil viselkedését az online fenyegetések elkerülése érdekében, rendelkeznie kell egy víruskereső alkalmazással a telefon számára a rosszindulatú programok észlelésére, mielőtt azok kárt okozhatnak.

Mégis, mielőtt letöltené az első megtalálható mobil víruskereső eszközt, tudnia kell, hogy sok számítógépes bűnöző a mobil rosszindulatú programokat biztonsági eszközként álcázza, különösen harmadik féltől származó alkalmazásboltokban, különösen akkor, ha ezeknek az alkalmazásoknak alacsony vagy költségük van. Bölcs dolog lenne fizetni egy víruskereső szolgáltatásért egy jól elismert forrásból.

Jelszókezelő

A számítógépes bűnözők nem használnak szuperszámítógépeket a jelszavak feltörésére; információkat vesznek a közösségi média oldalairól, kipróbálják a leggyakoribb kódokat (például a “jelszót”), vagy megtalálják az adatszivárgás során használt korábbi jelszavakat. Így nem kell a legbonyolultabb kódokkal rendelkeznie, amelyek védik a mobilfiókokat, de olyan kódokra van szüksége, amelyeket nem lehet könnyen megtalálni — és biztosnak kell lennie abban, hogy a kódjai minden fióknál eltérőek, tehát ha az egyik veszélybe kerül, a többi biztonságban van.

A jelszókezelő megkönnyíti a legerősebb, legkevésbé sérülékeny jelszavak létrehozását, és ami még fontosabb, ez az eszköz megjegyzi a kódokat az Ön számára, így nem kell aggódnia a különböző jelszavak egyenesen tartása miatt.

VPN

Valószínűleg sokat használja a mobileszközét otthon, a magán otthoni hálózat használatával, de a mobil eszközök jellege azt jelenti, hogy valószínűleg nyilvános hálózatokhoz is csatlakozik, amikor ide-oda utazik. A nyilvános hálózatok azonban tele vannak biztonsági fenyegetésekkel, ezért csak akkor használja őket, amikor először csatlakozhat egy virtuális magánhálózathoz vagy VPN-hez.

A VPN-ek számos biztonsági elemet biztosítanak az adatok számára, mielőtt azok nyilvános hálózaton keresztül haladnának. A Titkosítás, az alagútépítés és még sok más megnehezíti a kiberbűnözők számára az eszköz azonosítását, az adatok megfejtését, a támadás indítását és más aljas cselekedetek végrehajtását. Mobileszközének szüksége van egy mobil VPN eszközre — de határozottan fontolóra kell vennie a VPN-ek telepítését az összes többi eszközére is, az extra biztonsági réteg érdekében.

App Store

Mint már említettük, a kiberbűnözők rosszindulatú alkalmazásokat fejleszthetnek ki, amelyek veszélyeztetik az eszközöket és az adatokat, és előfordulhat, hogy nem tudja, hogy egy alkalmazás nem biztonságos, amíg nem telepítette. Szerencsére van egy egyszerű módszer a szinte minden kockázatos alkalmazás elkerülésére:az alkalmazások letöltésével csak a mobilgyártók alkalmazásboltjaiból. Az Apple és a Google intenzíven ellenőrzi az áruházakban elérhető alkalmazásokat, szigorú teszteknek vetve alá őket annak biztosítása érdekében, hogy ne rendelkezzenek olyan gyanús kódokkal, amelyek sebezhetővé teszik a felhasználókat a támadásokkal szemben. Bármennyire is csábító lehet alkalmazásokat letölteni más webhelyekről, ragaszkodnia kell ahhoz, ami elérhető az App Store-ban vagy a Play Áruházban.

Képernyő Idő Tracker

A képernyő idő tracker megmondja, hogy hány órát naponta szentel a készülék, így több ellenőrzése alatt, amit használ a készülék. Különösen a képernyőidő-nyomkövetőnek segítenie kell a közösségi médiában töltött idő csökkentésében, ami csökkentheti a kibertámadások és más online fenyegetések kockázatát. Lehet, hogy közvetlenül nem járul hozzá a mobil biztonságához, de javítja a mobileszköz használatával kapcsolatos érzéseit.

Adatai hihetetlenül értékesek, ami azt jelenti, hogy minden lehetséges módon meg kell védenie őket. A fenti alkalmazásokkal biztonságban tarthatja mobileszközét és adatait.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.