A Cisco bevétele 8 százalékkal, 12,9 milliárd dollárra nő augusztus-októberben.

Cisco generált árbevétel $5.967 milliárd (+10 százalék) a Hálózatok; $1.109 milliárd (-7 százalék) a Hibrid Munka; $895 millió (+4%) a Biztonsági; $1.374 milliárd (+46%) az Internet a Jövő; $181 millió (+18%) az Optimalizált Alkalmazás Tapasztalatai; s $3.371 milliárd (+1%), a Szolgáltatások.

A Cisco termékbevétele 11 százalékkal, a szolgáltatásoké 1 százalékkal nőtt az első negyedévben.

A bevétel földrajzi szegmensenként 5 százalékkal nőtt, az EMEA 11 százalékkal, az ázsiai-csendes-óceáni térség, beleértve Japánt, Kínát és Indiát is, 15 százalékkal nőtt.

A Cisco egy bevételi kiadásban azt mondta, hogy a Termékbevétel teljesítményét a biztonságos, agilis hálózatok növekedése vezette 10 százalékkal, az Internet a jövőre 46 százalékkal, a végpontok közötti biztonság 4 százalékkal, az optimalizált Alkalmazásélmények pedig 18 százalékkal. A hibrid munka 7 százalékkal csökkent.

A Cisco szerint a teljes bruttó árrés, a termék bruttó árrése és a szolgáltatás bruttó árrése 62,4 százalék, 61,5 százalék, illetve 65,2 százalék volt, szemben a 2021.első negyedévi 63,6 százalékkal, 62,7 százalékkal, illetve 65,8 százalékkal.

A Cisco bevételnövekedése nem lenyűgöző, figyelembe véve azt a tényt, hogy több felvásárlást hajt végre.

A Cisco lezárta az Epsagon, egy magántulajdonban lévő modern megfigyelési vállalat felvásárlását, amely a modern alkalmazások és technológiák, köztük konténerek és szerver nélküli környezetek elosztott nyomkövetési megoldásainak szakértelmével rendelkezik.

Ezenkívül a Cisco bejelentette szándékát, hogy megvásárolja a replex GmbH-t, egy magántulajdonban lévő németországi székhelyű vállalati szoftvercéget.

A San Jose, kaliforniai székhelyű cég szerint megrendelések nőtt 33 százalék az első negyedévben véget ért október. 30, ami arra utal, erős kereslet, de a kínálat kérdések megakadályozta ezt lefordítani bevétel azonnal.

A Cisco Systems előrejelzése szerint a folyó negyedéves bevétel elmarad a várakozásoktól, mivel az ellátási lánc hiánya és a késedelmek növelik a költségeket.

A vállalkozások #1 hálózati szállítója azt mondta, hogy a második negyedéves bevétel 4, 5%-kal 6, 5%-ra növekszik az év során, szemben a Wall Street 7, 4%-os várakozásaival.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.