A Bridgestone ransomware támadást jelentett az amerikai leányvállalat ellen

Korábban a Toyota Motor autógyártó beszállítói hasonló ransomware támadásról számoltak be.

A Fortune Business Insights szerint a globális kiberbiztonsági piac várhatóan eléri a 366,10 milliárd dollárt 2028-ra, és 12 százalékos CAGR-t ér el az előrejelzési időszakban. A kiberbiztonsági piac mérete 153,16 milliárd dollár volt 2020-ban, várhatóan eléri a 165,78 milliárd dollárt 2021-ben.

Bridgestone egy sajtóközleményben azt mondta, hogy harmadik fél jogosulatlan hozzáférést tett Bridgestone Americas február. 27, kéri, hogy állítsa le a számítógépes hálózatot. Azt mondta, hogy később egy átfogó biztonsági ellenőrzés után újra csatlakoztatta a hálózatot.

A vizsgálat később megállapította, hogy az eset ransomware támadás, – mondta Bridgestone.

A bejelentés körülbelül két héttel azután történt, hogy a Toyota fő beszállítója, a Denso jogosulatlan hozzáférést észlelt egy ransomware támadás révén egy németországi értékesítési és mérnöki tevékenységet végző csoportvállalatnál.

Egy másik Toyota beszállítót a múlt hónap végén ért kibertámadás, amely arra késztette Japán legnagyobb autógyártóját, hogy március 1-jén egy napra leállítsa a hazai termelést, mintegy 13 000 jármű kibocsátását érintve.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.