A Bata a digitális vállalkozásokra fogad, hogy növelje a kiskereskedelmi növekedést

A Covid-19 nyomán elfogadott különféle ügyfélközpontú intézkedések miatt a Bata India sikeresen visszatért helyreállítási útjára, javítva az értékesítést kiskereskedelmi üzletein és e-kereskedelmi platformjain keresztül, valamint a hiperlokális digftal csatornákon-a Bata ChatShop és a Bata Store on Wheels.

A digitálisan engedélyezett platformokon keresztüli értékesítés a teljes értékesítés 15% – át teszi ki, a gyors egy év alatt 3-szor növekszik. Ami a Portfólió-mix, a Formals (beleértve. Iskolai ügy) & Fashion kategóriában továbbra is visszafogott ahogyan az várható aktuális piaci feltételek, az Alkalmi, Fitness & Essentials kategóriák pattant vissza, ami a cég teljes mennyisége elérte a 88% – a pre-Covid szinten.
“Az omni-channel kiskereskedelmére és a digitális jelenlét online piactereken és online áruházunkon keresztüli bővítésére való összpontosítás eredményeként piactereink megrendeléseinek 60% – át ma a Bata áruházak teljesítik, 100% – át pedig a bata.in,” Sandeep Kataria, vezérigazgató-Bata Brands, mondott.

Az összes bevétel több mint 15% – át a digitálisan engedélyezett platformokon, mint a Bata website, az online piacterek, a Bata ChatShop, a Bata Home Delivery és a Bata Store on Wheels értékesítése tette ki.

Posted in Cio

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.